Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

O ȘANSĂ LA O VIAȚĂ NORMALĂ PENTRU PACIENȚII SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CLUJ-NAPOCA

 

          Începând din această săptămână, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca are în dotare cel mai performant microscop operator existent pe o secție de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă din România. Echipamentul va fi folosit de medicii Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, din cadrul instituției.

          Noul echipament va fi utilizat pentru tratarea urgențelor care presupun anastomoza unor vase de dimensiuni foarte mici, sub 2 mm (replantări, revascularizări ale degetelor sau alte segmente de corp amputate), cât și pentru reconstrucții de părți moi (după excizii de tumori) sau reconstrucții de sân după mastectomie. Mai mult, microscopul operator permite repararea nervilor secționați și reconstrucții prin transplant de țesuturi la pacienții arși.

          Compartimentul de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă tratează acest tip de patologie din întreaga regiune de nord-vest. În absența microscopului, medicii Compartimentului erau nevoiți să opereze și să trateze pacienții, folosind echipamentul pus la dispoziție de Secția Clinică de Neurochirurgie.

          Microscopul operator a costat 781.830 lei (cu TVA), preț obținut în urma unei licitații electronice, la care au participat două firme. Fondurile pentru cumpărarea acestuia au provenit de la Ministerul Sănătății.

          Dr. Lucian Fodor, șeful Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă a subliniat importanța acestei achiziții: „Microscopul operator este baza de temelie a microchirurgiei reconstructive, fără de care recuperarea functionalității și integritatea structurală anatomică nu pot fi realizate. Toate cazurile grave din Transilvania sunt îndrumate către compartimentul nostru. În această specialitate, microscopul operator este singurul instrument care permite vizualizarea cu acuratețe a vaselor și a nervilor de mici dimensiuni, permițând chirurgului realizarea unor mișcări de mare finețe în sutura vaselor de sânge. Adresabilitatea în ceea ce privește microchirurgia este în continuă creștere, atât datorită urgențelor, cât și datorită intervențiilor chirurgicale elective. De cele mai multe ori, cazurile care ajung la noi sunt dificile și necesită un tratament și abordare complexe.”

          Politica de investiții a spitalului în echipamente medicale de înaltă perfomanță va fi implementată și în acest an. „Vom continua, până la sfârșitul lui 2017, dotarea Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă prin achiziția a unor echipamente absolut necesare. Pe lista de investiții, pe lângă alte echipamente medicale destinate și celorlalte secții, se află un dermatom și un expander, folosite pentru tratamentul pacienților arși. De asemenea, organizația The Beard Brothers a inițiat o campanie de strângere de fonduri, care are ca scop tot achiziția unui dermatom și a unui expander, destinate Compartimentului”, a precizat Ec. Dr. Petru Șușca, managerul Spitalului.  

          În prezent, Compartimentul de Chirurgie Plastică și Microchirugie Reconstructivă tratează, anual, peste 500 de pacienți. Mai mult, Compartimentul primește cazuri foarte dificile, ținând seama că indicele de complexitate a cazurilor tratate (2.4186, în al doilea semestru din 2016) depășește considerabil media națională (1.6545, în anul 2016). Dotarea cu un microscop operator pentru chirurgie plastică se înscrie în linia politicii de dezvoltare a Spitalului, deoarece contribuie, în mod semnificativ, la îmbunătățirea performanțelor medicale, oferă medicilor condiții optime de lucru și, nu în ultimul rând, asigură pacienților un act medical de calitate.

 

 

Cluj-Napoca, 12.07.2017

  

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!