Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

INTERVENȚII CHIRURGICALE SIGURE PENTRU PACIENȚII SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CLUJ-NAPOCA

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca beneficiază, începând cu luna august 2017, de 11 aparate de anestezie performante, repartizate spitalului de către Ministerul Sănătății. Acestea fac parte dintr-un lot de 277 de bucăți la nivel național, achiziționate de Ministerul Sănătății, prin intermediul unui program al Băncii Mondiale.

Echipamentele au fost deja livrate și instalate, iar firma furnizoare a asigurat un training specializat, destinat personalului medical (medici și asistente) și personalului tehnic.

În urma evaluării dotărilor deja existente în secțiile cu blocuri operatorii, aparatele de anestezie au fost distribuite astfel încât toate sălile de operație din structura spitalului să funcționeze la parametri optimi. Șase echipamente standard pentru anestezie au fost repartizate în secțiile clinice Chirurgie Generală II, ORL, Ortopedie-Traumatologie I și II, Obstetrică-Ginecologie III („Stanca”) și Compartimentului Clinic Chirurgie Orală și Maxilo-Facială. Trei echipamente cu monitorizare cardiovasculară avansată funcționează în Secția Clinică Chirurgie Generală II și în Compartimentul Clinic Chirurgie Orală și Maxilo-Facială. Alte două echipamente cu monitorizare neurologică avansată se află acum în dotarea Secției Clinice Neurochirurgie.

Aparatul de anestezie reprezintă un element important al oricărei intervenții chirurgicale, întrucât îi permit medicului anestezist să supravegheze atent starea pacientului, în timpul operației, urmărindu-i, simultan, funcțiile vitale, efectul anestezicelor și profunzimea anesteziei. Configurația acestor noi aparate îi permite medicului anestezist să asigure fiecărui pacient o îngrijire personalizată, adecvată și precisă, contribuind la sporirea condițiilor de siguranță intraoperatorie.

Secția Clinică ORL se află printre secțiile unde funcționează un astfel de echipament de anestezie nou. Blocul operator aferent secției are trei săli de operație, însă avea doar două aparate de anestezie funcționale și unul foarte vechi. Noul aparat de anestezie „a înlocuit un aparat vechi, fabricat în 1956, scos din uz, pentru a nu pune în pericol viețile pacienților. Ca urmare, acum pot fi simultan operați în anestezie generală trei pacienți, crescând astfel numărul operațiilor chirurgicale pe care le putem efectua zilnic”, a precizat Conf. Dr. Magdalena Chirilă, medic șef secție ORL. De altfel, Secția Clinică ORL deservește singură „urgențele vitale din sfera ORL pentru județele Cluj, Sălaj, Nistrița Năsăud, la care se adaugă cazurile dificile trimise din Alba, Hunedoara, Harghita, Covasna, Sibiu, Maramureș, Satu mare sau Bihor”, a completat Conf. Dr. Magdalena Chirilă.

În aceeași situație, de a funcționa limitat, cu o singură sală de operații din cele trei disponibile, se afla Compartimentul Clinic Chirurgie Orală și Maxilo-Facială. Anterior dotării cu două aparate de anestezie moderne, în ciuda eforturilor susținute ale personalului medical de a optimiza fluxul pacienților, „numărul de pacienți operați, în special cu afecțiuni maligne în sfera orală și maxilo-facială, a fost unul prea mic pentru nevoile de sănătate ale populației și pentru adresabilitatea națională a Compartimentului. De acum, vom putea răspunde prompt nevoilor de sănătate ale pacienților cu afecțiuni din sfera orală și maxilo-facială”, a subliniat Conf. Dr. Horațiu Rotaru, medicul șef al Compartimentului Clinic Chirurgie Orală și Maxilo-Facială.

Managerul spitalului, Ec. Dr. Petru Șușca, declară: „Ne bucură sprijinul MS, materializat prin distribuirea celor 11 aparate de anestezie către spitalul nostru. Arată că nu suntem singuri în anevoiosul proces de modernizare a spitalului. Fără a pune la socoteală echipamentele noi, avem în dotare 43 de aparate de anestezie (dintre care șapte achiziționate în ultimii trei ani), în valoare totală de aproape 4.500.000 lei. Orice intervenție chirurgicală poate provoca, firește, o stare de disconfort psihic pacientului. Pentru noi, dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație este, pe lângă competența indiscutabilă a medicilor noștri, o modalitate de a asigura confortul și siguranța pacientului.”

 

 

Cluj-Napoca, 10.08.2017

  

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!