Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Secții/Compartimente

Medicină Internă I

Secția Clinică Medicină Internă I

 

Secția Medicină internă I a SCJU Cluj-Napoca continuă tradiția învățământului medical clujean aparținând în 1919 Facultății de Medicină a Universității „Regele Ferdinand I” din Cluj și ulterior fiind parte integrantă și activă a Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca. Această secție dispune de 50 de paturi în regim de spitalizare continuă pentru patologii complexe, cardiovasculare, respiratorii, digestive, infecțioase și reumatologice, precum și de spitalizări de zi și consultații ambulatorii zilnice.

Activitatea secției este asigurată de personal medical calificat superior (9 medici), mediu (21 asistente medicale, din care 10 licențiate) și auxiliar (9 infirmiere, 2 îngrijitoare  si 3 brancardieri, 1 registrator medical). Colectivul medical cuprinde nouă medici cu experiență vastă în medicină internă și specialitățile conexe. Dintre aceștia trei sunt cadre didactice (doi conferențiari și un asistent universitar) medici primari medicină internă cu dublă specializare în cardiologie care aparțin Disciplinei Medicala I, Departamentul 4 Medicină internă a  UMF Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca și șase medici cu activitate clinică spitalicească (medicină internă, cardiologie și pneumologie). Medicii secției au competențe în ecografie generală, ecografie vasculară și ecocardiografie.

Dotarea tehnică a secției permite monitorizare continuă prin telemetrie pentru EKG și alți parametri funcționali a cazurilor grave, efectuarea de ecografii abdominale și vasculare, ecocardiografii transtoracice și transesofagiene, explorări funcționale ventilatorii. Secția are acces la  servicii de investigații de laborator, imagistice (Radiologie, CT și RM) și endoscopice digestive, comune cu celelalte secții ale SCJU Cluj-Napoca.

Activitate educațională și științifică în cadrul Disciplinei Medicale I:

  • stagii clinice și cursuri cu studenți ai Facultății de Medicină, specializările: Medicină anul IV și V liniile de studiu în limba română, engleză și franceză, Nutriție și Dietetică anul II,
  • activități practice cu medicii rezidenți din diverse specialități, aflați în stagiul de medicină internă,
  • cursuri de pregătire postuniversitară,
  • coordonare lucrări de licență,
  • organizarea de manifestări științifice,
  • coordonarea și participarea la proiecte de cercetare,
  • participarea la studii clinice.

 

Date de contact: telefon 0264592771 interior 1271/1273; email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Nr

crt

Membrii echipei medicale

Grad profesional

Grad didactic

Program ambulator

1.

Dr. Mocan Mihaela

Medic primar Medicina Internă

Medic specialist Cardiologie

Șef secție

Conferențiar

Marți 11.30-15

2.

Dr. Vlaicu Sonia

Medic primar Medicina Internă

Conferențiar

-

3.

Dr. Chiorescu Roxana

Medic primar Medicina Internă

Medic primar Cardiologie

Asistent universitar

Luni 11:30-15

4.

Dr. Bărăian Iuliu

Medic primar Medicina Internă

-

Miercuri 8-15

5.

Dr. Pop Sorin

Medic primar Medicina Internă

Medic primar Cardiologie

-

Marți 8-11:30

6.

Dr. Costin Zoe

Medic primar Medicina Internă

-

Vineri 8-15

7.

Dr. Dobrescu Alina

Medic primar Medicina Internă

Medic specialist Cardiologie

-

Joi 8-15

8.

Dr. Retegan Adina

Medic specialist Medicina Internă

-

Luni 8-11:30

9.

Dr. Mihaela Bărbat

Medic specialist pneumologie

-

-

10.

Livia Morar

Asistent medical licențiat

Asistent șef

 

 

 

Șef secție - Dr. Mihaela Mocan este medic primar medicină interna și medic specialist cardiolog, cu atestat de studii complementare în ultrasonografie generală și vasculară și cursuri de perfecționare în ultrasonografie cardiacă și toracică.  În calitate de cadru didactic aparținând Disciplinei Medicală I a UMF "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca este coordonator de rezidențiat de medicină internă și titular de curs la anul V ai Facultății de medicină. Arii de interes: studiului unor biomarkeri de inflamație pentru diagnosticul și prognosticul bolilor cardiovasculare,  ultrasonografia generală și specială,  integrarea de noi dispozitive și tehnologii în practica clinică.

 

 

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!