Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Secții/Compartimente

Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice

Descriere:

Centrul de Diabet, Nutriție și Boli metabolice este singurul centru din țară în care se acordă servicii de prevenție cardiometabolică și îngrijire integrată pacienților cu diabet.

Componență:

Centrul are în componența sa: o secție clinică; 6 cabinete de specialitate ale ambulatorului unde sunt consultate zilnic peste 200 de persoane cu diabet zaharat, obezitate și dislipidemie și un cabinet de ambulator specializat în chirurgie, pentru tratamente chirurgicale moderne la persoanele cu diabet zaharat cu complicații de picior diabetic.

De asemenea, Centrul este dotat și cu un Cabinet de Psihologie în cadrul căruia psihologul clinician se ocupă de multiplele aspecte psihologice asociate bolilor metabolice.

În prezent secția clinică are un număre de 25 paturi.

Activitate principală:

În Centrul de Diabet, Nutriție și Boli metabolice se desfășoară următoarele servicii medicale:

  • consultații în regim ambulator pentru pacienții cu diabet, diabet gestațional, prediabet, dislipidemii și obezitate;
  • educație terapeutică atât inițială cât și pe parcursul tratamentului;
  • screeningul complicațiilor microvasculare - polineuropatie diabetică/picior diabetic, nefropatie și retinopatie diabetică;
  • tratamentul piciorului diabetic;
  • suport psihologic constant pentru pacienții cu diabet;
  • spitalizări în regim de zi pentru evaluările periodice/anuale în diabet și obezitate;
  • spitalizări în regim de lungă durată pentru situații medicale deosebite aferente diabetului zaharat, diabetului gestațional, tratamentului prin perfuzie subcutanată continuă de insulină, etc.

Programe:

La nivelul Centrului de Diabet sunt realizate studii clinice multicentrice internaționale, precum și cercetări independente ale cadrelor didactice de la disciplina Diabet, Nutriție, Boli metabolice a Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu

Location

Cluj Napoca

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!